Maledivenvakantie.nl

Weer op de Malediven

Op de Malediven heerst een heerlijk warm tropisch klimaat. Het voordeel is hier dat het eilanden zijn, waardoor de wind er altijd waait en het dus niet zo heet wordt als in andere tropische gebieden. Er heerst wel een vochtige warmte. Het hele jaar door schijnt de zon en daardoor ligt de temperatuur constant tussen de 28 en 33 º C. Het regenseizoen vindt plaats van mei tot juli en het droge seizoen van januari tot maart. Dit is overigens ook de beste tijd om te gaan duiken.

Hoogseizoen

In tegenstelling tot Nederland dat vier seizoenen kent, hebben ze er op de Malediven slechts twee. De beste reisperiode is tijdens onze winter en lente. In deze periode is de zee dan het meest rustig en waait er slechts af en toe een zachte bries over de stranden. De maanden december tot en met april zijn het hoogseizoen en de temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25ºC en 35ºC. De zeewater heeft een heerlijke temperatuur tussen de 26ºC en 28ºC.

Laagseizoen

Vanaf de maand mei treedt langzamerhand het laagseizoen in. In dit jaargetijde gaat het harder waaien en is de kans op regenbuien een stuk groter. De zuidwest-moesson (Hulhangu) trekt in deze maanden gemoedelijk over de Malediven heen. Over het algemeen regent het niet constant als er regen valt en komt na de buien snel weer de zon te voorschijn, echter zijn de maanden Mei en September het meest vochtig. De temperatuur blijf wel constant en zal zelfs enkele graden toenemen ten opzichte van het hoogseizoen. Voor mensen die op zoek zijn naar een aangename temperatuur is het goed vertoeven in deze maanden. Het meeste kans op vole dagen zon in het laagseizoen is van september tot en met november.

Maand: Januari Februari Maart April
Weer type: Uitstekend Uitstekend Uitstekend Uitstekend
Gemiddelde temperatuur: 27 °C 28 °C 28 °C 29 °C
Zeewater temperatuur: 28 °C 28 °C 29 °C 30 °C
Maand: Mei Juni Juli Augustus
Weer type: Goed Goed Goed Goed
Gemiddelde temperatuur: 28 °C 28 °C 27 °C 27 °C
Zeewater temperatuur: 30 °C 29 °C 29 °C 29 °C
Maand: September Oktober November December
Weer type: Goed Goed Goed Uitstekend
Gemiddelde temperatuur: 28 °C 27 °C 27 °C 27 °C
Zeewater temperatuur: 29 °C 28 °C 29 °C 28 °C

Tip van Maledivenvakantie.nl

Het beste reisseizoen voor de Malediven is van december tot en met april. In deze periode valt er het minste regen en geniet u van de meeste zonuren per dag.