Maledivenvakantie.nl

Tijden veranderen…

18 mei 2013, in Algemeen
dezwerver-logo

Op het internet is ontzettend veel informatie te vinden over vakanties en de Malediven zelf. Het is vaak erg fijn om te lezen hoe andere vakantiegangers een reis naar op een specifiek resort hebben beleefd. Recensies of informatie over de omgeving of gewoontes zijn daarom vaak erg fijn om voorafgaand van uw vakantie te lezen. We zouden bijna vergeten hoe dit voor de twintigste-eeuw er aan toe ging. Je wilt er toch alles aan doen om goed voorbereid op vakantie te gaan?

Reisgids

Vroeger bracht ik voor aanvang van mijn vakanties altijd een bezoek aan de locale ANWB-winkel of de dichtstbijzijnde boekenwinkel en probeerde daar een reisgids aan te schaffen om zoveel mogelijk relevante informatie te lezen. Uiteraard deed het reisbureau er alles aan om je te ‘informeren’, maar hoe fijn is het om net dat éne fantastische restaurant te vinden waar alle locale mensen gek op zijn? Deze restaurants zie je immers vaak niet in de toeristische gebieden. Bij mijn laatste stedentrip naar Rome had ik vooraf op internet alles geboekt en alle toeristische bezienswaardigheden bekeken. Ik dacht dat ik goed voorbereid was en bekeek voor vertrek nog snel even enkele hoog aangeschreven locale Italiaanse restaurant.

Tot op de derde dag het tijdstip voor het avondeten aanbrak. Het Forum Romanum was toch iets groter dan gedacht en hierdoor had ik geen zin meer om te reizen naar het één van de vooraf uitgekozen restaurant. De benen waren moe na een hele dag lopen. Op zoek naar een restaurant om de hoek dan maar Bij elk restaurant stond wel een Italiaanse host die je met alle charmes naar binnen probeerde te praten. Ik stapte een op het oog net pasta-restaurant naar binnen, maar na afloop kwam ik tot de conclusie dat het eten voornamelijk heel commercieel was en de drankjes ontzettend duur. Waar was mijn ideale partner op zakformaat toen ik hem nodig had? Dit deed mij besluiten om die zelfde avond nog een toeristische reisgids te kopen. Ik baalde er van dat mijn avond niet was geworden wat ik er van had gehoopt. Iets wat je op vakantie natuurlijk juist zo veel mogelijk wilt voorkomen.

De Zwerver

Onlangs was ik bij een familielid in Groningen en vertelde op mijn trip naar Rome. Mijn Oom vertelde dat dit hem al lang niet meer was overkomen door een fantastische winkel bij hem om de hoek. Hij gaat hier vaak eerst naar toe voor hij een vakantie boekt. Hij draait het dus precies om. Ik ben later op die dag maar een kijkje gaan nemen, want was toch wel erg benieuwd wat er zo bijzonder aan deze winkel zou zijn. In het hoge Noorden is blijkbaar nog iets unieks bewaard gebleven. Iets wat de storm en de gekte van het internet nog heeft overleefd en hier zelf tegenwoordig ook dankbaar gebruik van maakt om de mensen in het gehele land te faciliteren van alle reisinformatie die u zich maar kunt wensen. ‘De Zwerver’ heet de boekwinkel en als je eenmaal binnen bent weet je echt niet wat er allemaal te vinden is. Het aanbod is echt overweldigend en niet te vergelijken met een normale boekenwinkel. Ik heb uiteindelijk een tijdje gepraat met een medewerker en een mooie reisgids over de Malediven meegenomen.

Voor het geval u een keer in de buurt van Groningen bent is het bezoeken van deze winkel meer dan de moeite waard! Gaat u op vakantie en heeft u een reisgids nodig dan kunt u altijd de webshop van de Zwerver raadplegen. Hier vindt u relevante reisinformatie voor tal van landen en dit heeft u binnen 3 werkdagen in huis. Ook voor de Malediven zijn verschillende gidsen verkrijgbaar dit u informeren over al het moois wat de Malediven te bieden heeft. Als u het mij vraagt is de reisgids ondanks wat het internet te bieden heeft nog steeds een niet te missen accessoires en een ideale reisgenoot.

Bezoek de webshop van de Zwerver

De Zwerver winkel in Groningen